Puoti

Tuotteita

Olemme puhuneet lähi- ja luomuruoan ja suomalaisen käsityön puolesta jo vuodesta 1999. Vuosi vuodelta kehittyvä tarjonta sekä asiakkaiden kasvava innostus lähituotteita kohtaan saa meidät iloisiksi. Suosimme suomalaisia tuotteita, mutta valikoimiimme on hyväksytty myös muutamia muualla valmistettuja tuotteita.

Riihipuodin luomujauhot, Pöytyä

Varsinais-Suomen sydämessä sijaitsevan myllyn tuottamat lisäaineettomat luomuviljatuotteet sopivat maukkaiden ja terveyttä edistävien ruokien pohjaksi. Riihipuodin tuotteet ovat saavuttaneet suuren suosion suomalaisten sydämissä. Äidin Unelma –ohrahiutaleet ovat saaneet uskollisia ystäviä koko maassa, sillä myllyn isäntä Hannu Saari on kiertänyt ahkerasti maistattamassa suloisen pehmeää puuroa tapahtumissa ja messuilla.

Riihipuoti on perheyritys ja mukana toiminnassa ovat mylläri-Hannun lisäksi myös vaimo Eeva sekä tytär ja poika.

SunSpelt

SunSpeltin marjoilla maustetut spelttikuitulisät ovat runsaskuituisia luomutuotteita. Kuitulisää voi käyttää esimerkiksi smoothien, jogurtin tai puuron joukossa. Tuote valittiin vuoden luomutuotteeksi 2016. Tarjolla on myös ohutta ja rapeaa spelttinäkkäriä.

Elixi

Elixi-Pellavansiemenrouheella autat vatsaasi toimimaan säännöllisesti. Samalla saat myös tärkeitä rasvahappoja, hyvälaatuista proteiinia, kuitua ja kivennäisaineita.

Birkkalan tila, Suomusjärvi

Birkkalan tilan tuotteet ovat spelttiä eli vehnälle sukua olevaa viljaa, joka on yksi vanhimmista ihmisen viljelykseensä ottamista viljoista. 

Speltti sopii leivontaan ja ruuanlaittoon antaen pähkinäisen, aromikkaan ja täyteläisen maun. Speltti on proteiinipitoinen ja runsaskuituinen vilja, joka sopii useimmiten myös herkkävatsaisille, ns. FODMAP-ruokavaliota käyttäville henkilöille. Saatavilla on niin jauhoja, hiutaleita kuin kokonaisia jyviäkin.

Rainingon luomutila, Lieto

Kvinoa – kotimainen, luomutuotettu, gluteeniton superruoka. 
Kvinoa on tuhansia vuosia vanha alunperin etelä-amerikkalainen inkaintiaanien viljelemä ravinnerikas viljelykasvi. Rainingon luomutilalla kvinoaa on viljelty vuodesta 2009.
Kvinoaa voi lisätä monipuolisesti ruokiin ja leivonnaisiin, mutta se on muistettava huuhdella ennen käyttöä. Kokeile rohkeasti tätä paikallista lähituotetta.

Murtolan HamppuFarmi, Marttila

Hampunsiemen ja siitä saatavat tuotteet ovat todellista kotimaista superfoodia. Hampunsiemenen proteiinit ja omega-rasvat sopivat loistavasti terveelliseen elämäntapaan.
Puodin valikoimista löytyy gluteenittomia hamppusnackseja, hampunsiemeniä ja -rouhetta, hamppusuklaata sekä hamppuöljyä.