Heikkilän yrttikaupan Yrttitarhurin yrtit

12 

Valmis lahjapaketti tuliaisiksi, yrityslahjaksi tai omaksi iloksi. Sisältää kasvismausteen, persiljan ja timjamin.

Kasvismauste sopii kasvis- ja vihannesruokiin, sopiva maukas yrttisekoitus. Ei sisällä suolaa eikä lisäaineita. Kasvismausteen hiertäminen sormin tai morttelissa ennen ruokaan lisäämistä voimistaa aromia.

Tuoksuva timjami säilyttää hyvin makunsa myös pitempään kuumennettavissa ruokalajeisssa, sopien hyvin mm. liha- ja kasvispatoihin sekä perunaruokiin. Timjami sopii mainiosti myös yrttiteesekoituksiin muiden, miedompien yrttien seuraan.

Persiljan mieto maku ei peitä ruoan muiden valmistusaineiden ja mausteiden makua, vaan täydentää niitä. Se sopii melkein mihin tahansa ruokalajeihin, esimerkiksi makaroni- ja riisiruokiin sekä keittoihin.

Heikkilän Yrttitila kasvattaa, kuivaa ja jatkojalostaa aromikkaita yrttejä maalaismiljöössä, Mikkelin Huhtisaaressa.

Tilan viljelykset kattavat neljän hehtaarin alan, joka kasvaa ruohosipulia, oreganoa, meiramia, timjamia, sitruunamelissaa, salviaa, lipstikkaa, piparminttua, kynteliä ja basilikaa. Heikkälän yrttien lannoitukseen käytetään ainoastaan orgaanisia aineita.

Haluamme tarjota laadukkaan, kotimaisen vaihtoehdot ruoan maustamiseen. Tilamme yrttien aromit suorastaan hivelevät makunystyröitä.
– Viljelijä Jussi Saarinen, Heikkilän Yrttitila Oy

Rikkakasvit torjutaan perinteikkääseen ja luonnonmukaiseen tapaan kitkemällä sekä katteen avulla. Korjuun jälkeen Heikkilän väki kuivaa yrtit ja jalostaa ne kuluttajille sopivaan ja hyvin säilyvään muotoon. Tilan tuotteisiin kuuluvat kuivattujen yrttien lisäksi yrttitee, yrttisuola sekä yrttihunaja.

Ilmainen toimitus