Ajankohtaista

Jenny Lipponen: Sekalaista sakkia

Helmikuussa Majatalon salissa on esillä kaarinalaisen (piikkiöläisen) Jenny Lipposen näyttely Sekalaista sakkia. Näyttely koostuu sekä vanhoista että uudemmista akryyli- ja öljyvärimaalauksista, joihin on usein yhdistetty myös muita tekniikoita, kuten erilaisia liituja, mustetta ja tusseja. Yhdistävänä tekijänä teoksissa on ilo ja positiivisuus sekä pirteät värit ja värien harmonia. 

Lipposen työskentelyyn vaikuttava filosofia perustuu taideterapeuttisiin menetelmiin (ratkaisukeskeinen kuvataideterapia) ja mindfullnessiin. Maalatessaan Lipponen kokee ympäröivän maailman katoavan, ja hän uppoutuu onnellisessa flow-tilassa värien pauloihin. Taiteen tekeminen on hänelle tapa jäsentää maailmaa, mutta hän haluaa myös herättää katsojat pohtimaan elämän tärkeitä asioita ja huomaamaan kaiken sen valon, mikä ympärillämme jo on. Hektistä yrittäjäarkea pitkään eläneelle Lipposelle taide on myös tapa rentoutua ja palautua, ja se on hänelle ns. varavirtalähde ja tavallaan myös terapiamuoto.

Lipponen on valmistunut taiteilijaksi (Medianomi AMK/ Digital Arts) Turun taideakatemiasta 2006, ja tällä hetkellä hän opiskelee lisää rakastamaansa aihetta (Kuvataiteilijan YAMK, Turun taideakatemia). 

Tervetuloa näyttelyyn!