Ajankohtaista

Ulla Tschurbanoffin pääsiäisnäyttely Tuorlassa

Ikonitaiteilija Ulla Tschurbanoffin ikoneja on esillä Tuorlan Majatalossa 1.3.–1.4.2024. Pääsiäisnäyttelyyn pääsee tutustumaan joka päivä pitkäperjantaita lukuun ottamatta.

Tschurbanoff on opiskellut ikonimaalausta 1970-luvulta lähtien lukuisten opettajien johdolla. Taideopintojen lisäksi Tschurbanoff on opiskellut taidehistoriaa ja kasvatustieteitä Turun yliopistossa ja Aalto yliopistossa. Hänellä on ollut lukuisia näyttelyitä, ja hän on opettanut ikonimaalausta yli 30 vuoden ajan, pääasiassa Turun ortodoksisessa seurakunnassa. 2000-luvun alussa hän toimi Valamon luostarin yhteydessä olevan opiston päätoimisena ikonimaalauksen opettajana.

Tschurbanoff on sanonut, ettei ikonimaalaus ole pelkkää teknistä suorittamista, piirtämistä ja maalaamista, vaan se on hengellinen tapahtuma, jonka voi ajatella olevan rukous. Ikoni, joka tarkoittaa pyhää kuvaa, on siis rukouksen välikappale ja tekijälleen uskontunnustus. Ikonilla kunnioitetaan pyhää tapahtumaa tai pyhää ihmistä. On sanottu, että ikonimaalaus on taiteiden taidetta, koska nähdessämme kauniin ikonin, tahdomme kaunista.

Näyttelyssä on esillä 20 vaikuttavaa ikonia.
Tervetuloa!